• jellesmolders

LOSTAROUNDTHEGLOBE: SYDNEY: ROYAL NATIONAL PARK

We zijn alweer bijna drie weken in Sydney en hebben al van alles kunnen zien. Afgelopen weekend hebben we een AirBNB geboekt in het plaatsje Kogarah. Dit was onze eerste AirBNB ervaring en dit is ons enorm goed bevallen! Na heel erg last minute onze accomodatie te hebben geboekt werden we direct geïnformeerd dat we konden blijven overnachten. De eigenaresse bood zelfs aan om ons op te komen halen op het treinstation. Ik heb haar aangegeven dat we wel zouden lopen.


Eenmaal aangekomen bij onze AirBNB accomodatie gaf de eigenaresse aan dat de garage ook nog leeg was en dat dit ons beter zou bevallen. Voor nog geen 60 euro hadden we een heel huis voor onszelf. Alles er op en er aan! We hebben hier de nacht doorgebracht en hebben de volgende dag een trein gepakt naar Royal National Park, ongeveerd 2 uur van Sydney af. De eigenaresse heeft ons zelfs nog naar het treinstation gebracht(!)

Onze eerste stop is genaamd Old Helensburgh Station. Ook zouden we hier glowwormen aan kunnen treffen, maar deze hebben wij helaas niet gezien. Eenmaal aangekomen was het redelijk druk met toeristen, maar na ongeveer een half uur door de tunnel gelopen te hebben werd het alweer rustiger. Hierna hebben we ook deze prachtige foto kunnen nemen.


De tweede stop waar we heen wilden is genaamd The Figure 8 Pools. We hebben een uber van Helensburgh naar The Garrawarra Farm genomen en zijn begonnen aan een wandeling van 4 uur. Na een uur verstuikte ik (Aniek) mijn enkel en wisten we niet helemaal wat we moesten doen. We hebben besloten om toch door te gaan met de hike, aangezien we heel graag naar dit natuurwonder toe wilden.

De Figure 8 Pools zijn door natuur gevormd en er komen daardoor ook veel mensen naar kijken. De hike hier naar toe is wel enorm heftig. De weg hier heen is een route die continue bergafwaarts gaat. Hierna moet je een half uur over rotsen en stenen lopen. En hierna (helaas) weer ongeveer een uur terug de berg op.

BTW: Scroll even door de foto's voor een inmens grappige foto van Jelle.
0 keer bekeken

©2019 door LOSTAROUNDTHEGLOBE. Met trots gemaakt met Wix.com