• jellesmolders

LOSTAROUNDTHEGLOBE:AUSTRALIË:ROADTRIP

Dag lieve vrienden en familie, zoals jullie zien doen we onze best om de draad weer een beetje op te pakken met de blog, hier de nieuwe post!!!


Na de EBS cursus hebben we nog 2 dagen in een Airbnb uitgerust, maar rusten verveelt snel, dus zijn we zo snel mogelijk weer op pad gegaan.

Van te voren hadden we al een campervan gehuurd, maar intussen hebben we een travelbuddy erbij gekregen, Lisa van de EBS cursus ging graag mee op roadtrip, dus hebben we onze 2 persoons campervan omgeruild tegen een ruime auto met daktent, zodat we 3 slaapplaatsen ter beschikking hadden. Hiermee zijn we vanuit Sydney vertrokken, na een klein half uurtje door hartje Sydney te rijden, horen we ineens een naar geluid... Jahoor, een kras van 1 meter+... wel helemaal aan de onderkant van de auto, gelukkig waren we goed verzekerd!Vol goede moed rijden we door naar The Blue Mountains, kringelpaadjes stijl omhoog, na een uurtje of 3 aangekomen op de plek van bestemming, blijkt dat het hele natuurgebied die nacht gesloten is en dat we voor 19:00 buiten 't gebied moeten zijn. Een beetje teleurgesteld zijn we doorgereden naar Bulls Camp Reserve, wat eigenlijk alleen een gras/zandvlakte was met een toilet huisje. Hier zat het vol met kaketoes, Jelle was natuurlijk volledig gefascineerd en liep als een 2e Freek Vonk met de camera op zak achter de groep vogels aan, met resultaat! Terwijl de meeste kaketoes direct de boom in vliegen zodra je nadert, kon Jelle er bij eentje wel héél dichtbij komen!De volgende dag hebben we een uur of 5 gereden en waren we volledig afgezonderd van bewoond Australië, we waren op een campsite waar we de naam niet meer van weten, hier genoten van de rust. Dag 3 was nog een paar uurtjes rijden tot we in het mooie Hunter Valley uitkwamen, een van DE Australische wijnstreken. Omdat onze camping (met heerlijk koel zwembad) zo goed beviel zijn we hier 2 dagen gebleven, tegenover onze camping zat een bierbrouwerij met heerlijk restaurant, wat we natuurlijk niet links konden laten liggen. En omdat we natuurlijk in een wijnstreek zaten, wilde de dames een wijnproeverij doen, bij Brokenwood Wines konden we een ¨heerlijke¨ wijnproeverij houden met lokale wijnen. Jelle, zo attent dat hij is, zette het feit dat hij wijn niet te nassen vind, even opzij en bezweek onder de groepsdruk van de dames om lekker mee te proeven. Eerst even een goeie bodem gelegd in het restaurant, en daarna op naar de proeverij. 9 Wijn (bodempjes) verder waren we weer terug op weg richting de campsite, Zoals Jelle van te voren al had bedacht smaakte de wijn niet helemaal zoals de kokosrum die hij normaal naar binnen giet. En dus kwam alles er een goede 500 meter verderop weer uit, zonde van de alcohol!


De volgende ochtend allemaal uitgekaterd, gingen we op weg naar Seal Rocks, waar we met de EBS cursus een Surfweekend hadden, leek het ons leuk om weer bij dezelfde surfleraar een dagje surfen mee te pakken. Helaas was deze niet beschikbaar dus zijn we doorgereden naar de volgende plaats, North Haven.

Voordat we daar aankwamen zijn we nog even langs een meer gestopt om pelikanen te fotograferen, toen er ineens een man zijn boot naast ons te water liet. Na een korte babbel heen en weer vroeg hij ons mee om een eindje te gaan varen! Zo hebben we met een wildvreemde man lekker een uurtje op de speedboat gezeten, nog even gezwommen bij een ondiep stuk, en weer heerlijk met de wind in onze haren terug! Dankjewel Ingmar Mueller! (een Duits/Italiaanse Australiër)Eenmaal in North Haven aangekomen zagen we buiten het hek onze eerste (levende) wilde kangoeroe, hiervoor moesten we een minuut of 15 omlopen maar gelukkig zat het paar nog lekker gras te grazen, helaas wel in de verte. We kwamen met een heel vriendelijk vrouwtje aan de praat wat tegen het hek aan woonde, die vertelde dat er elke avond wel wat kangoeroes zaten, ook op een paar meter afstand, ze nodigde ons uit bij haar thuis na het eten. Om de gezelligheid wat op te krikken, hebben we voor iedereen overheerlijke Pina Colada's gemaakt, hierdoor werd het vrouwtje (Donna) NOG openeren, en liet ons haar nieuwe Taser zien, en vertelde vol geuren en kleuren over haar leven als drugsdealer. We kunnen ook nooit eens normale vrienden maken... Buiten deze zeer bijzondere avond maakte ze haar woorden wel waar, na een uurtje kwam de eerste mama kangoeroe voor onze neus zitten, met een kleine Joey in haar buidel!!!


Na deze kleurrijke ervaring zijn we naar South West Rocks gereden, waar we een nachtje rustig vertoefd hebben, hier hebben we ook de eerste keer regen in Australië meegemaakt, dat duurde zeker wel 30 minuten.

Toen zijn we naar een van onze bucketlist-plaatsen gegaan, Byron Bay! Hipsters zo ver het oog rijkt, heel veel vegan en healthy options, maar al met al een van de gezelligste dorpjes in Australië, Samen zijn we naar de vuurtoren gehiked, wat een stuk zwaarder was dan verwacht, maar het was het waard!De een na laatste stop, Gold Coast! Van alle steden in de wereld is er geen een met zo'n chille vibes als Gold Coast. Iedereen doet lekker zijn ding, niemand loopt gehaast door de stad, al met al heel relaxed! We begonnen de dag om 12:00 bij het Hard Rock Café, omdat Jelle natuurlijk zijn glas moest scoren, toen dat gelukt was, en we nog een paar souvenirs hadden geshopt, was het tijd om nog wat leuks te doen, het was inmiddels onze laatste dag met Lisa. Eerst hebben we de Infinity Experience gedaan, wat extreem gaaf was! (Zie foto's)


Toen zijn we lekker (en vertrouwd) naar Vapiano gegaan, waar onderweg tot onze grote verbazing iemand Aniek om de nek vloog... Ingmar Mueller! De random boot guy! 400km en 5 dagen verder, zonder elkaars plan te weten kwamen we elkaar midden in de stad tegen, Toeval met een hoofdletter T! Even kort bijgepraat en vervolgens toch maar Richting Vapiano gelopen, wat eigenlijk een heel rustig einde van de avond was.


De laatste dag! In Brisbane aangekomen, de auto afgeleverd (ze hebben de kras niet gezien) dus zodra ze getekend hadden voor ontvangst zijn we er zo snel mogelijk uitgenaaid. Lisa bij d'r hotel afgezet en zelf met de trein richting onze Airbnb, waar we na even kort bijkletsen met de supervriendelijke gastvrouw, als een blok in slaap zijn gevallen.


De Roadtrip was zoveel vermoeiender dan verwacht, maar al met al super gaaf!

0 keer bekeken

©2019 door LOSTAROUNDTHEGLOBE. Met trots gemaakt met Wix.com