• jellesmolders

LOSTAROUNDTHEGLOBE: AUSTRALIË: EBS GRADUATION

G'day Mates!


Na wekenlang slecht tot geen internet te hebben gehad, onze wereldstekker vergeten te zijn en alweer twee vluchten verder; hier is hij dan, de nieuwe blogpost!


De laatste 2 weken van EBS waren vooral veel leren en oefenen. Woensdag in week 3 hadden we het Free-Pour examen, waar we beide voor geslaagd zijn. Dat weekend zijn we nog met z'n alle naar het Hard Rock Café gegaan om lekker wat cocktailtjes te drinken, onze leraren hebben daar gewerkt en dus kregen we de hele avond "Happy Hour Prijzen"!

Maandag begon dan toch echt de examen week, het Flair examen was de eerste, direct daarna flink de boeken ingedoken want dinsdag hadden we het theorie examen en woensdag de Recipe Test. Donderdag was de meest belangrijke dag van de maand, het Bar Examen, als je dit niet haalt zak je voor heel de cursus, de druk lag dus hoog.. Gelukkig beide met een goede cijferlijst geslaagd en die zelfde avond nog met de hele klas naar een INMENS LEKKER Thais restaurant geweest. Toen iedereen zijn buikje 3x rond had gegeten zijn we doorgegaan naar 1933 Boozehouse, een zogehete flair bar. Waar zowel het vaste personeel als onze leraren een mooie show weggaven, met vuurspuwen en alles erop en eraan.


Picture with Mark from 1933 Booze House

Toen we de dag erna met Lisa, een inmiddels oud klasgenootje, afspraken om wat te eten, kwamen we toevallig langs 1933 Boozehouse, en we besloten nog een cocktailtje te drinken omdat het de dag ervoor zo goed beviel. Mark, de eigenaar, herkende ons en vroeg Jelle om een cocktail voor hem te maken. De kans om achter een echte cocktailbar te shaken liet Jelle natuurlijk niet schieten! Na een korte introductie, heeft hij samen met Abii, de supercoole vuur-flairende Indonesische guy een heerlijke Tommyś Margarita gemaakt voor Mark.Vrijdag en Zaterdag hadden we de Mixology class, de laatste lootjes van EBS. Vrijdag zijn we vooral bezig geweest met onze eigen siropen en schuimen maken, Bacon infused whisky, coconut fat washed rum, smoke infusion en een hoop andere coole technieken.

Zaterdag werden we sterk aangeraden om een stevig ontbijt te nemen, aangezien we van 9:00 - 13:00 vrijwel non-stop cocktails hebben gemaakt/gedronken. Allemaal met onze zelfgemaakte siropen, schuim en drankvarianten! In de lunchpauze werd zelfs aangeraden om een pintje of 2 te nemen zodat we niet inkakte, een school naar ons hart.

Na deze les zat ons EBS avontuur er dan toch echt op helaas..

We hebben onze geweldige leraren Jimmy en Christer hartelijk bedankt, en zijn volledig bepakt en bezakt aangelopen richting ons volgende avontuur!


0 keer bekeken

©2019 door LOSTAROUNDTHEGLOBE. Met trots gemaakt met Wix.com